26 oktober, 2006

Hvilken type er du?

Dagens post i Informations gruppeblog, Radar hedder "Læseren, lytteren og seeren er døde", og den handler om præcist det, der er en af kerneområderne i undervisningen i multimedie: at den passive læser, lytter og seer hører fortiden til, i dag er alle aktive (med)producenter.
I kan læse hele dagens blogpost i Avisdatabasen, som I jo har adgang til. Den ligger der allerede. Her vil jeg blot fortælle om de fire stadier den passive modtager gennemløber på sin vej til at blive superbruger. Stadierne er for forståelsens skyld gjort til personer:
Den første er Anna - som i analog. Altså den gode gamle læserlytterseer, der sidder passivt og modtager envejskommunikationen.
Den anden er Andi - som i analog/digital. Han kan lide at være i dialog med os [mediehuset]. At give feedback på e-mail eller andet.
Den tredje er D.J. - Digital Joe. Han er helt vild med selv at producere indhold. Han blogger, laver podcasts og videoer til YouTube. Og vores mediehus rager ham en høstblomst.
Den fjerde er Syndi - som i synthesizing. Hun sammensætter selv sin virkelighed ud fra et væld af uafhængige kilder, men hun bidrager også til f.eks. opslagsværket Wikipedia. Hun ignorerer også vores mediehus, men der er mere seriøsitet og mindre fis og ballade i hende end i D.J.

Create polls and vote for free. dPolls.com
Afstemningen er åben i en måned. Den er, som det fremgår, lavet hos dPolls - endnu et gratis sted på nettet. Det er min erfaring, at børn elsker den slags afstemninger :)

3 kommentarer:

Karen Boesgaard sagde ...

Hm.....hvor er det dog afslørende ;)).
Men indtil videre - you make my day.
(ps. dette griber om sig - hvor mange timer bruger .......)

mrskarin913 sagde ...

Hej Lis.

Det er skønt at kikke forbi "Hjemmet", for der sker altid noget nyt og spændende på din blog.

lis faurholt sagde ...

Hej D.J., øh, jeg mener Karin
Der er godt nok også skønt at "de kære børn" stadig kikker ind.