09 oktober, 2006

Blogs breder sig....

Det ser ud til, at blogs breder sig for alvor i Danmark nu. Søndag var der BloggerForum i København med rigtig mange deltagere.
Flere og flere aviser blogger (Fyns Stifstidende, Information og Politiken starter 1. oktober. Firmaer blogger (f.eks. Arla og Årstiderne) og politikere blogger (Niels Helveg, Lotte Bundsgaard (dog kan man ikke kommentere!!) og Holger K er holdt op igen).

På BloggerForum havde Stefan Bøgh-Andersen fra Overskrift.dk et oplæg om antallet af danske blog og den stigning, der er sket de sidste 5 måneder.

Og nu begynder der også at dukke blogs op i forbindelse med undervisning. Bortset fra de mange blogs, der er URLer til her i bloggen, kan jeg nævne følgende:

Hvis nogle af jer har kendskab til andre blog af studerende/uddannelser, vil jeg meget gerne høre om dem.

4 kommentarer:

lilian sagde ...

Hej Lis

I dags dato søndag aften var der også et indlæg om blogs og blogger kulturen - ret spændende især når man selv er 'med'...man føler sig jo helt på forkant med teknologien!

lis faurholt sagde ...

Den bedste nyhed - som også burde have været i Dags Data - er, at I pædagoger er "med" ;)
Du ved min hjertesag er at pædagoger skal være i øjenhøjde med den aktuelle børnekultur og ikke uldkartende-kultur-kustoder *G*

lis faurholt sagde ...

Der er flere danske steder:
Smartlog.dk, MySpace, Mingler, Urban, blogbar.dk, Problog, og der er sikkert flere.
Problemet er, om de bliver der - og om de bliver ved med at være gratis...? Googles "Blogger" garaterer jeg for lever og er gratis... for ever *S*

sandra sagde ...

I sidste fredags Weekendavis var der en interessant artikel af Naja Bentzen om selvudgivede tekster - uønskede af autoritære og despotiske regimer. (netudgaven er desværre kun tilgængelig hvis man abonnerer på Weekendavisen)Hun henviser til Barbara Falk fra Afdeling for Forsvarsstudier, Toronto. Hun siger nemlig at den slags idag foregå via internettet og blogosfæren. Som eksempel nævner hun Iran hvis oficielle sprog - farsi - allerede er verdens tredjestørste blogger-sprog.
En tysk forsker der arbejder med at dokumentere internetvanerne i islamiske lande beskriver hvordan de mest popolære emner på nettet netop er de officielle tabuer fx sex, religion og politik.

Jeg synes det er vigtigt at have den vinkel med når vi taler om bloggen og dens muligheder - den kan betyde en enorm forskel for nogle mennesker - hvis I forstår hvad jeg mener!? Lis du har osse tidligere været inde på noget lignende i forhold til Kina, ikk´.
-Sandra-