16 september, 2006

Giver det mening?

Den største udfordring for vore studerende i den første periode, er de mange forskellige "tjenester", vi sætter dem i gang med. Selvom vi har lavet undervisningsmaterialer til dem som f.eks. "Den lådne blog", diasshowet i Flickr og teksten, "Leg og netværk" i Wikien, er det en ordentlig mundfuld for dem.

Det svære er jo at se meningen i galskaben - hvad skal det til for? Hvad er nytten af delicious? Bloglines? Hvad er sammenhængen nu lige mellem templaten og forsiden af blogger? Hvor skal jeg skrive hvad i templaten? Hvad er et feed? Det er en hel anden måde at tænke på, end i Word og Blackboard.

Men det ser nu ud til at lykkes godt på dette hold. F.eks. har Kathe allerede en ganske imponerende feedsamling i sin Bloglines (Kates Bloglines). Det er altid et godt tegn, når der også er andre feeds end blot lige til holdets blogs, og Kathes feeds viser dels, at hun har kontakter til endre end lige holdet her, dels at hendes interesser omfatter hunde og katte. Det er ikke uvæsentligt i en netuddannelse, at have sådanne oplysninger om hinanden. Jo mere, vi ved om hinanden - også ud over det rent faglige - jo bedre relationer. Uden relationer ingen læring?

Marianne er rigtig avanceret. Hendes Bloglines er opdelt i mapper! Wauw! Sikke et overblik allerede. Maranne har også fundet ud af, at Flickr har feeds. Godt gået - allerede.

Ud af kategorierne i Malenes delicious bogmærker kan man se lidt om Malenes interesser. Det er desuden dejligt, at Malene til hvert link lægger et lille notat om linket. Bare jeg var lige så systematisk. Det hjælper virkelig os andre, at Malene giver os den hånd, når vi besøger hendes bogmærker.

Vivian bruger sin delicious til socialfag. Det kunne faktisk være et succeskriterie: bruger studerende også værktøjerne til andre fag: "Ja" / "Nej". *S* Vivian har set nytten af delicious, og det er jo det, det hele drejer sig om. Nå, ja, og så sikkert også at gøre læreren tilfreds *lol* - men det holder ikke i længden, det gør egennytten derimod ;)

Yvonnes delicious afslører, at hun spiller Soduku i Frikvarteret *lol* og i Flickr kan vi se hende køre Go-kart. Som Anne-Mette skriver, er hun ret sej!

Anne-Mette er vores patriot, hendes Flickr strutter af turistbilleder.... fra Danmark *lol*



Anne-Mette har desuden allerede taget hul på næste tema i sin blog: billedbehandling.

Jonatan stødte til lidt senere, men catcher godt op nu. Hans blogs navn siger det hele: "Get Out!", og så vidt jeg kan se, er det ikke gjort med en lille spadsereturen rundt om Inderdammen.

Og åh!, så kan vi følge - og føle - med Lotte, der ikke blot flytter, men også er i gang med et rygestop. Held og lykke til! Og Henny har skubbet sine aktiviteter i Multimedie lidt, men siger hun vender hårdt tilbage :) Sådan er fleksibel uddannelse... også :)

Helen og jeg havde et fortsæt om i dette semester at snakke mere med hinanden i vore blogs, men foreløbig er det nu blevet ved planen.......
Grunden til, at vi ville satse på mere kommunikation vore blogs imellem, var at vi gerne ville være" gode forbilleder" for vore studerende, som vi jo gerne så snakke sammen bloggene imellem. Enten må vi til at hanke op i os, eller også bare håbe, at de kan uden forbilleder *lol*

Ingen kommentarer: