12 oktober, 2005

Newsreader - Bloglines

I dag har jeg forberedt et materiale til de studerende om newsreaderen Bloglines. Jeg har lavet en særskildt Bloglines til dette multimediehold: Bloglines, Multimedie 2005

Man kan som i Flickr selv vælge om Bloglines skal være privat eller offentlig. Selvfølgelig har jeg gjort Multimedie 2005 offentlig.

Agnete har desuden fundet en særlig løsning til undervisere, der har flere hold. Man kan med et smart program, FeedJumble bundte alle holdets Feeds, så man har hele holdets Feeds samlet i et enkelt link.

Jeg skriver følgende om Bloglines i indledningen:
Du er vant til at bruge søgemaskiner. Du bruger Foretrukne (på din lokale computer) og del.icio.us (på nettet) til at gemme links til de sider, du senere vil vende tilbage til.
På din blog linker du til dine medstuderende, så du jævnligt kan kikke ind til de andre. Men du har sikkert også oplevet, at det nu og da kan føles lidt som en ensom aftentur med hunden i snor på en øde villavej. De fleste steder var der bare ingen nye indlæg i dag….

Her kommer så løsningen på det: en nyhedslæser. I en nyhedslæser kommer nyhederne til dig i stedet for, at du skal ud at lede efter dem. Nyhedslæseren holder simpelthen øje med, hvornår der er noget nyt og fortæller dig det med det samme. ’Det nye’ bliver så i nyhedslæseren, indtil passer dig at læse det. Og når du har læst det, forsvinder det, og din nyhedslæser er tom – indtil der igen er nyt. Du slipper altså for at gå forgæves. Smart ikke?
Nyhederne serveres i nyhedslæseren som oversigter + links, så du hurtigt kan skimme nyhederne igennem og vælge, hvilke du vil kigge nærmere på.

Ingen kommentarer: