09 november, 2007

Valgkamp 2.0

Jeg skal love for, at politikerne har opdaget Web 2.0!

Som jeg fortalte forleden, er jeg blevet venner med Helle Thorning-Schmidt på Facebook

Dengang havde Helle Thorning ca. 900 venner. Siden er tallet steget til 2502. Anders Fogh er også på Facebook, desværre fører han over Helle Thorning med 2744 venner, og de begge givet Villy Søvndal baghjul. Kun 375 venner er det blevet til for Søvndal, men han fører da trods alt over Marianne Vestager, som har 328 venner...

Jeg ledte også efter Bertel Haarder, men uden resultat - ikke, fordi jeg vil være venner med ham, tak, bare for at se, om han var blevet bedre til ikt *G*

Derefter begav jeg mig videre til Flickr og fandt både Helle Thorning-Schmidt, Ellen Trane Nørby, Tom Behnke, Henriette Kjær og Radikale Venstre. Og så gad jeg ikke mere, men smuttede en tur omkring YouTube.
Det første, der mødte mig her var SFs nordjyske folketingskandidater til valget 13. november, man kunne næsten tro, der er en parodi *rofl*

Jeg skal love for, at Helle Thorning-Schmidt's YouTube side er en anden sag - den er virkeligt imponerende. Hvordan pokker laver man sådan en side...? Mon hun vil fortælle mig det - sådan veninde til veninde - hvis jeg spørger hende i Facebook? *lol*

Partierne er sandelig også på YouTube: Socialistisk Folkeparti, Socialdemokratiet, Konservativt Folkeparti, Ny Alliance, Pia Kjærsgaard og Radikale Venstre med en side, der i layoutet sandelig matcher Helle Thornings-Schmidts. Kvinder kan bare det der *G*
Mogens Lykketoft har lavet en Guide til politik på YouTube (han tror vist, det er DR - bortset fra at DRs billeder er skarpere *G*), men aktiv er Lykketoft da på YouTube!

Efter denne rundtur må det vist være tiden for den muntre afdeling: Valgflæsk - hvor "Klar tale" straks får mig til at tænke på klassikeren: Svend Heiselberg, der i TV bliver bedt om at forklare EUs subsidiaritetsprincip *rofl* Selv om I sikkert er blevet trætte af link til YouTube på dette tidspunk, så skal I altså se den her - I glemmer den aldrig!!

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej Lis

Ny Aliance på Youtube er en falsk side - deraf navnet Ny AliNance. Socialdemokratiets officielle side er /socialdemokraterne (/socialdemokratiet er for Odense).

:-) Bo

lis faurholt sagde ...

Tak for din kommentar, Bo. Den gav mig anledning til to overvejelser. Skal jeg gøre posten korrekt = rette links (og dermed gøre Bo's kommentar ukorrekt), eller skal jeg lade posten forblive ukorrekt og dermed kommentaren korrekt? Uha! et grimt dilemma :)
Jeg valgte det sidste, selvom fristelsen til at rette i posten var stor - man må stå ved sine handlinger, også selvom de er forkerte :)

Min anden overvejelse går på et emne, der ofte debatteres: "content", dvs. indhold vs. medie, en gammel debat, der stammer helt tilbage fra salig McLuhan.
I min post var jeg helt klart så fokuseret på mediet, at indholdet af valgmaterialerne helt forsvandt. Jeg undersøgte div. netværk, og jeg kikkede på æstetikken/layout og udnyttelse af mediets muligheder - og var helt blind for indholdet. Mediet var budskabet :)