16 marts, 2006

Blogs som samtaler

I dette semester har Carsten Jessen (DPU) igen lovet at være vores "Gæsteblogger". Mens sidste semesters emne var "Børns egenkultur", er dette semesters emne er "Leg".

Vi vil i ugens løb bruge alle vore blogs til en samtale om emnet "Leg" i næste uge. Samtalerne vil løbe på kryds og tværs imellem bloggene og altså ikke være "trådede diskussioner" som i Blackboards elektroniske konference, Discussion Board.
Det kan umiddelbart lyde kaotisk, men dels er Carsten rigtig god til at binde bidragene sammen (som I kan se i bloggen fra sidste semester), dels tror jeg, en sådan blog-samtale ligner en samtale i det virkelige liv langt mere end vore samtaler i det superstrukturerede Discussion Board.

Discussion Board minder mig om et møde med en dagsorden (subject linien) og med deltagere, der rækker fingeren op, når de vil tale (tilføjer en ny tråd). Discussion Board er god til spørgsål og svar og en enkelt hyggebemærkning.

Bloggene med deres kommentarfelter ligner mere en Café-snak - mange snakker i munden på hinanden, man hører, hvad den ene siger med det ene øre og lidt, hvad en anden siger med det andet - man tænker sit... og kaster en bemærkning ind nu og da. På afstand lyder det som en kakofoni, men deltager man, giver det mening.

Det var faktisk Carsten, der i sin tid bragte mig ind på denne tankegang med artiklen: "Blogs og online-undervisning - Introduktion til et asynkront, dialogisk kommunikationsværktøj"
- hvis nogen skulle have lyst til at læse den, ligger den online.

Ingen kommentarer: