27 august, 2005

1. seminar

Fredag mødte vi så grenvalgsholdet første gang. Det er et lille, eksklusivt hold med kun 8 studerende. Det er på én måde en fordel at have få studerende, så er der mere plads til hver enkelt studerende, men det er også en ulempe, fordi det kræver mere af den enkelte (og underviseren) at holde aktivitetsniveauet højt. Er der mange studerende sker der noget hele tiden, fordi der hele tiden er en eller anden, der har gang i noget, men er der få på holdet skal både holdet og underviserne være mere aktive, hvis der skal være 'gang i den' hele tiden.

Det var dog et superpositivt møde med de studerende. De var virkelig åbne overfor såvel vores planlægning som indholdet i første tema. Vi havde været lidt bekymrede for, at vi ikke i tilstrækkelig grad kunne forklare de tanker, vi har, samt at de ville blive forskrækkede for kaos'et, men, nej - der var endda en studerende, der sagde, at det lignede den proces, de havde oplevet de i udviklingsprojekter, de just nu afslutter. Hvis det havde været tilladt at kysse studerende, så.... *lol* Den bemærkning var det bedste feedback, vi kunne ønske os. Vores budskab var brændt igennem, hurra!
Der var en anden bemærkning, vi skal snakke mere om - en studerende spurgte, om Flickr er et spil? Dermed berørte hun et meget vigtigt emne, hvad er forskellen på leg og spil? Det er en vigtig teoretisk diskussion, der bl.a. er ført omkring Johan Huizinga's klassiker indenfor legeteori: "Homo Ludens. Om kulturens oprindelse i leg." I vores litteraturliste er der tekster, der berører dette område, men jeg vil prøve at finde en tekst, der går mere i kødet på spørgsmålet: hvad er forskellen på leg og spil?

Så gik de ellers i gang. Der var to, der allerede var på Flickr, inden Helen og jeg kom tilbage på 'vores pind' :) De har begge tilmeldt sig, mailet til os og den ene har allerede lagt billeder op, se bare dette smukke billede fra Hjerting Strand


Hjerting Strand
Originally uploaded by dortesophie.

Ingen kommentarer: