18 juli, 2006

Avatars / Dollz

Jeg faldt over en tekst om anvendelsen af Elgg i skolen: Elgg and Blogging in primary education. I artiklen nævnes, at børnene laver Avatar'er (buddy icons i Messenger sprog). Der ligger tonsvis af dem på nettet (se f.eks. links i Wikipediaen). Men her laver ungerne dem altså selv ved hjælp af.... en Doll Maker :)
Jeg har før skrevet om Dollz: 1 og 2 og kaldt dem nettets påklædningsdukker. Sidste semesters studerende vil f.eks. kende dem fra Dullerne/dudu.dk, et meget aktivt sted for piger, som nu desværre er lukket. Jeg er sikker på, at der er stor sorg blandt mange af de piger, som holdt til her.....

Dullerne på illustrationen er lavet det sted, aom artiklen nævner: storTroopers. Det er ikke så kreativt som dudu.dk, hvor pigerne selv tegnede dullerne, men alle kan til gengæld være med her - uanset tegneevner :)

Hvad er en Doll Maker?

På storTroopers bygger man sin egen dukke ved simpel "træk og slip". Når dukken er færdig, gemmer man den og mailer den til sig selv vennerne). Dukken dukker så op i mailboksen som vedlagt gif fil - lige til at bruge i profiler på nettet.

3 kommentarer:

lis faurholt sagde ...

Ja, er det ikke forfærdeligt! Du kan læse Mariannes begrundelse ved at følge linket dudu.dk i posten.
Marianne har nævnt det før, men det kommer meget pludseligt. De stakkels piger, de er garanteret ulykkelige... hvor går de hen nu???

mrskarin913 sagde ...

Det er jo det frygtelige, for de bruger som Marianne havde.

Jeg kan godt forstå, at Marianne ikke kan blive ved ned at bruge alle den tid på dette flotte pojekt.

Det var fra starten jo heller ikke tænkt som så stort et stykke arbejde, som det er blevet til. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, at hvis de rigtige forbindelser havde været tilstede, så kunne det måske have været mere interessant at putte nogle penge i.

Sådan er livet ofte så underligt her i vores lille smørhul.

Poker Small Blind sagde ...

Very good phrase