19 juli, 2006

Indien censurer blogger.com

Indien har ifølge dagens ComOn indført internetcensur. Det er bl.a. gået ud over blogger.com og Geocities.
Jeg har kikket mig lidt omkring i blogospheren, og her forlyder det, at det også gælder Typepad (en anden kendt blogteknologi). Der er lavet en Wiki: Protests By Bloggers in India. Læs f.eks. Dina Methas blog. (Dina Metha var en af initiativtagerne til Sunamibloggen.)

I Dinas blog er der en henvisning til andre blogs, som har tips og tricks til bloggere, hvis regeringer censurer internettet, f.eks. Kina og Pakistan.

Da den kinesiske regering fik Google til at censurere blogs, fandt folk også på måder at beskytte ytringsfriheden, f.eks "Adopt A Chinese Blogger!" projektet. Projektet går i al sin enkelthed ud på, at en (helst ikke kendt) blog lader en kinesisk blogger oprette en blog på din blogspot.com konto. Man annoncerer sin gæstfrihed f.eks. på del.icio.us ved at bogmærke sin blog med tagget: adoptablog.
"Adopt A Chinese Blogger!" er også på Flickr , og også den kinesiske censur har sin protestside, "Open letter to Google".

2 kommentarer:

lis faurholt sagde ...

Jeg ved det ikke. Rygterne er mange...., men nu ser det ud til at der er adgang igen (se f.eks bloggen Conversations with Dina 18., 19. og 20. og 21. juli)

Anonym sagde ...

Hej Lis.

Du spørger hvor du kan købe dvden "Krrish" så har den været til salg i en kiosk i Koldings gågade, som ligger på klostergården.
V.h Gurvinder