01 marts, 2007

Pleo, den tamme dinosaurus

Hanne Søgaard gav mig i går en artikel fra Politiken: "Har du talt med din dinosaurus i dag?", (skrevet af Thomas Vigild). Artiklen er desværre endnu ikke at finde i InfoMedia, men den kommer nok i løbet af en uges tid. Den handler om en "ny Furby", baby dinosauren Pleo.

Pleo synes at være langt mere sofistikeret end forgængerne Tamagotchien og Furby og langt billigere end robothunden AIBO. Pleo har følecensorer og motorer og kan bevæge sig, snorke, genkende ansigter og snorke, når den sover. Den er i den grad "kæledyrsagtig", at Thomas Vigild blev helt blød om hjertet:
"Mens dinosaurussen skutter sig og kryber roligt sammen som en træt hundehvalp ved at lægge sit hoved på forbenene, gibber det i mig. Selvom jeg ved, at Pleo er en bunke snedigt konstruerede og mikrometerpræcist samarbejdende motorer, chips og tandhjul, vælder beskyttertrangen alligevel frem. Hvis dette er fremtidens robot, så er fremtiden skræmmende charmerende."

Pleo kan dog ikke blot bevæge sig, men også udvikle sig! Alt efter, hvordan den bliver behandlet af sin ejer, bliver den sød og kær eller sur og agressiv. Hiver man den brutalt i benet halter den det næste kvarter. Desuden kan den hackes, da den har et USB stik. Man kan altså modificere den via internettet. Legetøj med både arv og miljø, folkens - hvad vil I mere? *lol* Måske skulle vi overveje at anvende Pleo som omsorgstest i pædagoguddannelsen.
Pleo skulle komme i handelen senere i år til den nette sum af 2000 kr. Jeg så en video om Pleo for nogen tid siden, ren reklame :), men den giver et indtryk af, hvordan Pleo ser ud. Desuden er der massevis af billeder af Pleo på Flickr.

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

But it will start on summer.
http://www.pleo-web.de

Anonym sagde ...

hej
hvor meget koster pleo?

lis faurholt sagde ...

Ifølge websitet bran.dk: Pleo - Robotten dine børn vil elske, er det en dyr sag.....(2750,- kr.)