02 februar, 2006

Ministeren om computere i børnehave

Computerworld har i dag en overskrift: Minister bifalder computere i børnehaver. Jeg forstår ikke helt, at familie- og forbrugerminister Lars Barfoed kun bifalder og ikke anbefaler, da der i
Bekendtgørelse om temaer og mål i pædagogiske læreplaner højt og tydeligt står: "Børn skal have adgang til at bruge forskellige kommunikationsmidler, herunder have mulighed for at arbejde med computere." Endvidere står der i bekendtgørelsen: "Børn skal have adgang til materialer, redskaber og moderne medier, herunder IT, som kan bruges både i forbindelse med oplevelser og med skabende kulturel aktivitet" samt at "Børn skal have mulighed for:
- at møde voksne, der sikrer, at børn oplever TV, IT og andre moderne medier, så børn kan være med i samtaler, samvær og lege med andre børn
- værksteder med forskelligartede materialer og redskaber, herunder eksempelvis computere med spille-, tegne-, male- og skrivemuligheder, så oplevelser og inspiration kan udtrykkes og omsættes i praksis"
Det kræver vel, at der er computere til rådighed for ungerne eller hva'?

Den omtalte feltundersøgelse kan læses i sidste nummer af "Tidsskrift for børne- og ungdomskultur". Biblioteket har den, det nyeste nummer dog ikke til udlån, men kun på læsesalen. DR har også "nyheden"

Ingen kommentarer: