19 juli, 2008

Forbundne rum

Der er ved at komme gang i diskussionen om Lively i den danske bloggosfære trods ferietider, se f.eks.: (DoctorAsp og Charlotte S H Jensen).

Jeg synes det er for tidligt at sige for meget om Lively - lad os nu se inden vi dømmer det ude...... Umiddelbart kan jeg blot konstatere, at det er langt lettere at komme i gang med end f.eks. Second Life. Men det er der selvfølgelig en pris for - man kan som bruger ikke nær så meget som i SL.
Ud over det smarte i, at jeg kan integrere Lively i min blog og i Facebook, kan jeg godt lide den feature, at man kan koble rum sammen ved hjælp af hyperlinks! Se dét giver virkeligt sociale muligheder!
Det lader dog til at være en udbredt misforståelse, at rummene i Lively ikke er forbundet, men da jeg var på oplevelse med min gode kollegea Christiaan forleden, viste han mig, hvorledes man kan gå fra rum til rum, og jeg har nu forbundet min lille tømmerflåde med flere andre rum. Klik på den blå cirkel og vælg "Open Hyperlink" - og vips står du i et andet rum. Det sted, du kommer hen, har selvfølgelig også "døre" hen til andre steder. Have fun :)

Et enkelt tips, hvis du går ind i Lively fra blogger her:

Klik på skærm/pil - ikonet, så du ikke bliver inde i bloggen, men får et nyt browservindue frem.
Og et andet, hvis du er "gammel gamer": du flytter ikke din avatar med piletaterne, men ved "træk og slip" med musen. Piletasterne bruger du til at kikke du dig omkring.

Som sagt er Lively endnu kun Beta, så man må forvente, at der kommer mere til. Endnu er det f.eks. kun muligt at vælge mellem objekter, ikke at designe noget selv, men jeg kan ikke forestille mig, at netop Google ikke ved, at "Brugergeneret content" er et must for en succes. Hele Web 2.0 bølgen har jo handlet om netop det!
Det ser dog ud til at en af de vanskeligheder, Lively allerede er rendt ind, i er sex-industien. Det har været muligt at uploade egne billeder og videoer til tavlerne i Lively ved hjælp af en photo gadget, men den feature er væk igen - formentlig på grund af pornografiske billeder. Det er i alt fald, hvad der gættes på i Lively forummet, hvor f.eks. The ___ Valerka skriver:
"The only reason why google disabled Photos is sex. They don't know how to manage this, thousands and thousands of sex photos to check and verify. Google doesn't want Lively to be associated with explicit sex, thats it. "
Hvordan det skal takles, har jeg ingen ide om, men ærgerligt vil det være, hvis vi igen skal have en vituel verden, hvor børn ikke kan komme, fordi de voksnes hormoner driver ned af væggene.
Hvis du har indrettet er rum, du gerne vil lave en indgang til fra et af mine rum, så læg en kommentar.

Ingen kommentarer: