26 januar, 2008

23 ting er på banen igen

Biblioteksprojektet 23 ting fortsætter med 23 plus. Den blog fortjener en plads i jeres newreader (Bloglines eller Netvibes). Havde den bare været der for 3 år siden, da Helen og jeg planlagde den første web 2.0 undervisning i multimedie. Så havde vi sparet mange times udarbejdelse af undervisningsmaterialer *S*

Ud over en introduktion til Facebook og MySpace er der en interessant ting i 23 Plus d. 30 december: Mindomo.
Mindomo er et mindmapping program. På seminariet låner vi OpenMind ud til studerende, men Mindomo har en væsentlig fordel frem for OpenMind: Mindomo er webbaseret og giver derfor mulighed for deling af mindmaps.

Basisprogrammet er gratis, og kender du et andet mindmapping program, er det ret let at gå til. Der er hjælp til at starte i bloggen 23 Plus. Som i Flickr og mange andre steder kan man lave sit mindmap privat, dele det med en sluttet kreds eller gøre det offentligt for alle. Hermed er programmet langt mere collaborativt end de programmer, der ligger lukket ind på brugerens computer, men det kender I jo fra alle de programmer, vi har arbejdet med i undervisningen - kun Mediator var et ikke-netbaseret program og har derfor sin begrænsning - f.eks. må man vente til underviseren får tid til at lægge den serveren :)
Hvis du ikke kender et mindmap kan du se eksempler her

Ingen kommentarer: