08 december, 2011

Fisken og fiskestangen

Den video om lag i Paint.net, jeg postede i går, havde jeg fundet på YouTube. YouTube (og nettet generelt) er en guldgrube, når der er noget nyt, jeg vil lære eller noget, jeg vil vise andre.

For år tilbage lavede Helen og jeg tutorials (tastevejledninger) til alt mellem himmel og jord, men vi fandt efter nogle år ud af, at "livet er for kort til manualer" - det tager det enormt lang tid at lave dem, og hvad værre er, de bliver forældede meget hurtigt. Ikke mindst når vi lavede tutorials til netbaserede ting. De ændres simpelthen i en takt, vi slet ikke kan følge med i.
Et år havde vi lavet alt materiale færdigt til det kommende semester, da vi gik på sommerferie - og da vi kom tilbage i august, var flere af de skærmdump, vi havde brugt uforståelige, fordi teknologien var ændret hen over sommeren :/

Hvad vi nu har fundt ud af, er, at det i stedet gælder om at "finde tutorials" i stedet for at "producere tutorials", så lige nu er vores strategi at anbefale gode tutorials, vi har fundet... som f.eks. i går, da vi begge - uden at vi havde talt sammen - havde kastet os ind på YouTube for at finde en video, der forklarede på en simpel måde, hvad "lag" er i billedbehandlingsprogrammer. Birgitte Sterndorff Kristensen havde klaget sin nød under en meget betegnende overskrift: "GRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!!!!!"
Ingen tvivl, her var hjælp nødvendig!! Lige her og nu!! Jeg brugte en lille times tid i YouTube, og da jeg havde lagt den video, jeg havde fundet i min blog, vendte jeg tilbage til forummet i Blackboard for at fortælleom den. Til min store overraskelse blev jeg mødt af................ den video, jeg lige havde blogget om. Helen havde lagt nøjagtig den samme video ind i forummet som svar til Birgitte. Hahahahaha.... underviserne bliver ofte anklaget for at være uenige... det gælder sørme da ikke Helen og mig :D

Nå, det er nu stadig fisk vi fodrer jer med, kære studerende. Tutorials eller anbefalede videoer... det er stadi fisk, så det vi snakker om i disse dage er, hvordan vi bedst hjælper jer med at finde gode videoer selv.... hurtigt og effektivt! Den kloge kineser sagde jo de sande ord: ”Giv en mand en fisk og han har mad i dag. Lær ham at fiske og han har mad for livet.”

Problemet med at søge hjælp, når man er i gang med et nyt og ukendt område er dog ofte, at man ikke ved, hvilke ord, man skal søge på, så det er vort lille, nye projekt: at identificere gode søgebegreber....... mon ikke man skulle spørge sin yndlingsbibliotekar?

Ingen kommentarer: