10 april, 2007

Virtuelle fællesskaber

The Center for the Digital Future at the USC Annenberg School har netop offentliggjort det 6. års rapport fra projektet "The Digital Future". (Alle rapporter - også de fra de foregående 5 år -ligger ligeledes online, men koster desværre penge).

Projektet er interessant, da det følger

  1. internebrugere såvel som ikke-internetbrugere.
  2. følger de samme godt 2000 mennesker over alle 6 år og undersøger deres adgang til, brug af og holdninger til nettet.
  3. følger de samme trends i 25 lande.
  4. følger brugernes adfærd såvel off-line (mediebrug, livsstil m.m.) som on-line udfra den opfattelse, at al adfærd skifter på forventelige og uforventelige måder efterhånden som brugerne opnår on-line erfaringer.

Der ligger dog en 8 siders opsummering, som kan læses umiddelbart, og ifølge den siger 43% af internetbrugerne, at de er medlemmer af et netfællesskab, der betyder lige så meget for dem som deres RL fællesskaber.

Et andet interessant fakta er, at mens man for få år siden sagde, at internettet var befolket af hvide (middelklasse) mænd, er antallet af kvinder på nettet nu større end antallet af mænd.

Børn og internettet
Et lille, men voksende mindretal er bekymret over den tid, deres børn bruger på nettet, mens 69,6% mener deres børn bruger tilpas tid på nettet.

De øvrige års rapporter

Ingen kommentarer: