28 juni, 2007

Dimission 2007

Tirsdag d. 25. juni var der dimission. Ikke det traditionsrige totalteater som f.eks.
Kampen om Ellegård i 2004

hvor karle og piger modtog dimittenderne.

Afgang fra Årøsund.
I 2007 blev dimittenderne afhentet af det gode skib Helene

Charlottes forret
bespist med lækker mad fra Seggeelund (dette er Charlottes forret)

Dimission 2007
og under bægerklang og sang
Og fotograferne arbejder stadig
fragtet til Årøsund

i den blå time
over bølgen den blå.

Bernhardt og kone hilste med Haderslev sem paraplyer
Undervejs blev de studerende hyldet af Bernhard og frue, der fra deres bådebro viftede med blå seminarieparaplyer - desværre fik jeg kameraet frem for sent, så I må tro mig på mit ord, når jeg siger, at det er dem, der ses øverst til venstre i billedet.
Men andre har sikkert bedre billeder - den dimission MÅ være den mest fotograferede nogensinde!!

15 juni, 2007

Hvem er "de kompetente"?

Jeg har lige fået et vildt godt tips fra "en legeklammerat i hovedstaden": socialforskningsinstituttets rapport: "Interview med 11-årige børn". Jeg har straks bedt pædagogisk bibliotek købe rapporten, men den ligger også på nettet - lige til at downloade!

Ud over, at rapporten er et eksempel på, at nettet giver deltagelsesmulighed for grupper, der før ikke så let kom til orde, hæfter jeg mig også ved udsagnet:
Undersøgelsen viser desuden, at børn godt kan svare på ’svære’ spørgsmål om social adfærd og emotionelle problemer, hvis spørgsmålene lever op til de krav til indhold, spørgsmålstyper og spørgeskemaopbygning, der særligt må stilles til denne aldersgruppe.
Det kommer forhåbentligt ikke bag på en pædagog, men det er nu udtryk for en holdning (det kompetente barn), som jeg lige præcist i dag havde stærkt brug for efter at have læst følgende udsagn i et nyhedsbrev fra Cyberhus.dk:
“Mange udsatte og ensomme børn og unge befinder sig i dag hjemme bag computeren, og det kan gøre det vanskeligt for kommunale medarbejdere at få kontakt til netop denne målgruppe,” siger afdelingsleder i Ungekontakten, Ulla Jepsen.
For pokker da, ALLE børn og unge sidder (forhåbentlig) bag computeren, så skal noget problematiseres, er det vel, at de "kommunale medarbejdere" ikke er der!

Flere forslag til litteratur:
"Legekammeraten" har i øvrigt skrevet en bog, jeg også varmt vil anbefale: "Børn og vitser", anmeldt her og her. Desuden har han en artikel i en bog, der udkommer til august, målrettet til den nye pædagoguddannelse: "Dansk, kultur og kommunikation": Børns mundlige legekultur (kapitel 9).

Her er "Legekammeraten" fotograferet i Grøften sidste sommer. I har min garanti for, at han hverken heilede eller sang upassende sange :)

Kommentarer efterlyses!

Èn god ting ved eksamen er, at I færdes på seminariet. Det er rigtig hyggeligt, hele tiden at møde nogen på gangene, i rygeskuret osv. - også selvom de fleste af jer har en mobil klistret til øret det meste af tiden *rofl*
Jeg mødte bl.a. Jonatan, der mindede mig om, at jeg for nogen tid siden efterlyste meninger om lærerrollen her i bloggen. Jeg fik absolut ingen respons - garanteret fordi det var et helt forkert tidspunkt at spørge på. Jeg kan da ikke forestille mig, at det ikke var fordi ingen havde en mening om det ;)
Nu da eksamensstress er i aftagende, vil jeg gentage mit spørgsmål:
Måske kunne I, ærede bloggere fra CVU Sønderjylland ;), tænke jer at bidrage med synspunkter på den sag (underviserens rolle, når studerende blogger)? I har jo blogget i flere fag og over længere tid, så det kunne være rigtig, rigtig interessant at høre, hvad I mener lærerens rolle er, når studerende blogger....


Nyhed (i E 204-205):
Vi har indhøbt et digitalt mini-mikroskop, der kan tilsluttes USB stikket. Det forstørrer op til 500 gange og koster kun 499,-. Et rigtigt fedt legetøj til indstitutionen. Læs mere om det i AV-forms nyeste katalog (2007) :"Udeliv", side 31.

14 juni, 2007

Nu også på frimæker

Dimission

Dimission07

Lavet i Flickr Toys, hvis nogen skulle have glemt det fede sted ;)

13 juni, 2007

Tillykke!

Bacheloropgaverne blev afleveret i dag. Vi manglede de mange studerende, som jo nu går i Aabenraa, men personalet gjorde, hvad vi kunne for at holde Haderslev-traditionen i hævd, og de studerende så heldigvis lige så glade ud, som de plejer. Fedt at se de gamle (og første) Web 2.0 multimediefolk igen!

Der er flere fotos på min Flickr: 1, 2, 3, 4, 5, 6, og 7.
Det er ikke fotografiske vidundere - jeg kunne ikke bevæge mig rundt, og det var kun min mobil, jeg havde ved hånden, men du er velkommen til at downloade dem ;)

10 juni, 2007

Bibliotkr.dk

Harddisken i denne uge har et indslag om et nyt bibliotek: bibliotekr - biblioteket, hvor vi låner af hinanden. Bibliotekr er ikke i luften endnu, og når den kommer er det ikke som en central hjemmeside, men som en blanding af blogs og geotags. Det bliver spændende at følge med i.
Se også linkene nederst på Harddisken side og få en ide om projektet via scenariet på Webmercial.dk

06 juni, 2007

Kommentarer i Flickr

My creation
Jeg er tilbøjelig til at glemme at læse de kommentarer folk lægger til mine Flickr fotos. Det er ærgerligt, for ind imellem er der nogle rigtig hyggelige nogen - f.eks. har Simon Pride lagt en kommentar til min collage, hvor han meget morsomt konstaterer: "So in winter you're forced indoors to use Windows? Double whammy!" *lol*

Jeg bør faktisk også blive bedre til at lægge en kommentar hos andre - jeg føler jo selv glæden ved at få en kommentar.....

Virtuel klipning

Und dig selv en klipning hos TDC's 3D online-frisør *lol*


Vær forberedt på, at det tager l-a-n-g tid at starte lydfilen.

Det er i øvrigt ret fedt at se, hvor omhyggeligt TDC angiver sine kilder til lydfilen - selvom de ikke præcist kan fortælle, hvem, der har lavet den.

05 juni, 2007

Graffiti

Jeg har før skrevet om bloggen 23 ting (biblioteksprojektet om Web 2.0). Der er masser af gode ting i den blog. I dag fandt jeg f.eks. en Graffiti generator:

Railway
Linket til graffitigeneratoren fandt jeg på en liste i posten: #12: Funability! - billedgeneratorer eller Vod:pod

Jeg måtte selvfølgelig også lige prøve på Berlinmuren :)

BerlinWall

Totalt politisk ukorrekt!

I disse sundhedstider er det mig en stor fornøjelse at henvise til en ny vidensdatabase "Slikleksikon.org" med den herlige undertitel: "viden feder ikke"




Slikleksikon.org er en Wiki, dvs. alle kan bidrage, og der er allerede 302 artikler. Der en rigtig god introduktion til, hvordan man skriver en "slikartikel", så det er bare at gå i gang!

Du kan også stemme på eller anmelde slik, der allerede er beskrevet.

Christian Dalager har lavet en sød lille "sliknavnsgenerator", hvor du kan slå det sliknavn op, der passer til dit eget navn - i stil med: "Hvis din nabo var en bil...." *G*

Hvorfor pokker er der ikke en SFO eller skole, der er kommet på den ide?