28 januar, 2006

Det sociale net

Endelig ramte forskning aviserne! Politiken referer d. 26. januar en undersøgelse fra Pew Internet & AmercanLife project (PEW): The Strength of Internet Ties og tilbageviser dermed stereotypen "nørd". Det viser sig - som jeg forsøgte at illustrere med animationen her i bloggen d. 12.10.05


at "nørden" er en del af et netværk, faktisk viser undersøgelsen, at folk der er på internettet er mere sociale end de, der ikke er!
"Et forskningsprojekt i USA viser, at folk, der jævnligt bruger internettet, ikke blot har en større omgangskreds - men også hyppigere og stærkere kontakt med venner og bekendte."
Interessant....... Jeg kan altså ikke nære mig for at sige: Hvad sagde jeg!

PEW projektet har for de engelskkyndige utallige andre interessante rapporter, f.eks. "Family, Friends & Community" og "The Internet at School": se f.eks.: Teen Content Creators and Consumers og Teens and Technology

26 januar, 2006

Upload dine videoer til Google

Nu kan du oploade videoer i Google og indsætte dem i bloggen - nøjagtig som vi hidtil har gjort det i YouTube.
Jeg har fået tippet fra e-klumme, en biblioteksblog, jeg læser hver dag. Se lige, hvordan Esben Fjord præsenterer Google Video ;)

Jeg har ikke en video liggende, så jeg har ikke erfaring med det, men det ser lige så let ud som YouTube.

25 januar, 2006

PIX-EN-ATE

PXN8 er en fantastisk, ny, gratis nettjeneste, hvor du kan redigere billeder:
  • beskære
  • resize
  • rotere (lidt og meget)
  • ændre farvekontrast, -tone og -mætning
  • fjerne "blitz røde øjne" og hvidte tænder i portætter
  • samt sepiafarve billeder
altså de allersimpleste redigeringsfunktioner.

Det bedste er næsten, at du ikke blot kan gemme dine billder, men også uploade de redigerede billeder direkte til Flickr.

PXN8 er selvfølgelig ikke en konkurrent til hverken Gimp eller PSP - dertil er funktionerne alt for primitive. Der er slet ingen kreative muligheder i PXN8, men det er ikke desto mindre rart at have disse simple funktioner lige ved hånden.
Desuden vil de yngste børn i institutionerne mageligt kunne finde ud af disse elementære funktioner, og så kan det kreative jo bygges på sidenhen.... og med pædagogens hjælp.

14 januar, 2006

Jacqueline ønsker sig sikkert sin helt egen hjemmeside

Apropos hunde og katte - og Jacquelines tankefulde blik - så er Dogster en hundeportal på nettet - dvs. et sted hvor hunde har egne websites.


Jacqueline 11 uger
Originally uploaded by
hfs.

I løbet af de to år portalen har eksisteret er der 185,000 kæledyr, der har deres egen side på det 2 år gamle Dogster. (via TechCrunch)

Stitet har i gennemsnit 525 besøgende om dagen, og der er forskellige aktiviteter, der minder om Flickrs, f.eks. kan man gøre hunden til sin ven eller give den et kødben. (ikoner under fotoet).
Mest imponerende er det, at der dagligt er 1.500 indlæg i Dogsters forum.
Catster er det tilsvarende site for katte.

'Dogsters' og 'Catsters' er helt sikkert nogle af de websites, der kan tricke diskussioner af om nettets manglende seriøsitet.
Vi kender alle den type diskussioner om børns aktiviteter, men her er det altså voksne. Hvad får mon voksne mennesker til at bruge så megen energi på en aktivitet som kældedyrets hjemmeside?

Som kat og hund...


Cadu On Alert
Originally uploaded by
cogdogblog.

Endnu en Flickr leg:
Tagget "hund" kæmper mod Tagget "cat". Hvem holder du med?

Lav din egen Tag Kamp

13 januar, 2006

Rollespil

I dag har jeg været i Århus til et møde om rollespil. Det er utroligt, hvad der foregår på det område. Der ligger nogle gode link i del.icio.us/rollespil - hvis det skulle interessere jer.
Der var mange forskellige indfaldsvinkler på mødet, da der var pædagogstuderende, pædagoger, forskere, undervisere på pædagogseminarier, konsulenter, der bruger rollespil i firmaer, folk fra et firma, der sælger udstyr til rollespil - og vigtigst af alt, selvfølgelig: rollespillere. Pædagogerne og firmafolkene var i øvrigt selv rollespillere.


Harboner(2)
Originally uploaded by
Armourer's Guild.

(Jeg var lige inde på Flickr, og selvfølgelig er der et Tag, der hedder "roleplay" :)

På mødet blev der diskuteret alt mellem himmel og jord, og det var spændende at høre rollespillerne fortælle. Ikke mindst de, der arbejdede med rollespil i pædagogisk sammenhæng. Men i det hele taget er det jo altid spændende at høre på folk, der er dybt engageret.

I forbindelse med undervisningen på dette hold, kom jeg til at tænke på Carsten Jessens rapport "Uformelle læringsrum", hvor Carsten på side 32 skriver om de forudsætninger, der skal være opfyldt i et miljø til uformel læring:
  • man deler viden og kunnen.
  • man kan observere hinanden.
  • man besidder viden og kunnen.
  • man har en begrænset individuel konkurrence.
  • man accepterer forskelle og hierarki.
  • det er legitimt at kunne mere end andre.
  • man har en eksisterende praksis.
  • miljøet rummer personer som mestrer aktiviteten på forskelligeniveauer.
  • man har mange forskellige læringsressourcer.
  • man accepter gentagelser.
    (Uformelle læringsrum s. 32-33)

Carstens tekst er fuldstændig identisk med det, de der arbejdede med rollespil sagde i forhold til at arbejde med rollespil i pædagogisk arbejde (IKKE som pædagogisk redskab!!)

Hvad med "uformelle læringsrum" i forhold til multimedie/computere i institutionerne?? Dækker Carstens beskrivelser også her?

11 januar, 2006

Hvordan man supplerer sin SU (... forts)

Mit indlæg om inspiration til supplering af SU'en har vist sig at være et rigtigt dårligt råd. Ifølge Computerworld er den "millionærstuderende" droppet ud af studierne.
Så undskyld, kære Multimediehold, jeg mente det ikke *S*

The Million Dollar Homepage

CVU Sønderjylland er på The Mile Wall

08 januar, 2006

DR udsendelser

Harddisken har to udsendelser på nettet, som er interessante for os:
Kurts weblog - teknik-journalist med gennemslagskraft
Bortset fra, at det er spændende at høre om blogs, så lagde jeg særlig mærke til, at journalisten på bladet Ingeniørens blog, Ing.dk, i begyndelsen af udsendelsen begrunder bloggens succes med, at læserne i bloggen får adgang til processen og ikke som i avisen kun det endelige resultat.
Sjovt nok lige præcist det, vi har snakket om i Blackboard i sidste uge.

Den anden udsendelse handler om podcasting:
De mobile musikmaskiner giver dig kontrol med dit liv!
Her er der f.eks. interessante udsagn om forskellen på at "se på noget", der karakteriseres som oplevet med en distance, mens det at "høre noget" opleves at ske inde i ens hoved, og derfor er en meget stærkere oplevelse.

Hvis du har problemer med at høre DRs udsendelser, så kan årsagen være, at du mangler at downloade den nyeste version af Windows Media Player (ver 10.), men det kan også være, fordi DRs lydudsendelser ikke fungerer ret godt!! Jeg har haft succes med at vente til et senere tidspunkt, hvor det så kunne lade sig gøre at høre en udsendelse, som det tidligere på aftenen ikke var muligt at få forbindelse til.

fd's Flickr Toys gruppe

Der er en Flickr gruppe, som I da er født til at være medlem af: fd's Flickr Toys Group.
Reglerne er simple: man må kun lægge ting ind i gruppen, som er lavet med "Flickr toys", men de må dog gerne være viderebearbejdede.
Nøgen er OK, porno ikke.


Love is all around us......
Originally uploaded by welshlady.


Der er også et forum, hvor man kan få hjælp til Flickr Toys


My creation
Originally uploaded by LizArt.


Mefeedia

Mefeedia er et videoaggregator. Den ligner Bloglines (som dog kun finder tekst) og har Flickr funktioner (Blog This, kommentarer, Tags og Favorites). Jeg har ikke kunnet få Blog This til at fungere endnu, så nedenstående er kopieret manuelt :(

"Meet the Vloggers 8: FeedBurner"
Watch movie (Quicktime, 1.3 min, 8.8 MB)
Original post, from Motion Graphics Chicago:
Meet the Vloggers, part 8 of 12 The November meeting of Motion Graphics Chicago hosted a presentation of Video Bloggers from the Midwest. In part 8, Bill Streeter from Lo-Fi St. Louis talks about Feedburner, a site that helps broadcast and monitor your RSS feed.
(Via Mefeedia)

Pyt med emnet (Feedburner) og pyt med starten - videoen er optaget på en konference - men læg mærke til formen. Det er én måde at lave små Tutorials på. Der skal ikke så meget til - og måske er skærmdumps + audio at foretrække? Til vort formål varer alt for længe inden videoen åbner, men det gør det nu ikke på Mefeedias egen side!

Hvad med f.eks. en lille "Kom godt i gang med Flickr"? Havde det ikke været rart, hvis Helen og jeg havde haft sådan en til jer, da I begyndte på Multimedie? *S*
Det må vi da vist også til at i gang med, ikke Helen?

06 januar, 2006

Afstemning


Create polls and vote for free. dPolls.com



Der kan stemmes i en uge.

For at se stemmetallene: klik på de tre streger (Show poll results) i nederste højre hjørne.

04 januar, 2006

Hotspot i Flickr

Jeg har lige fundet ud af, hvordan man laver hotspot i Flickr. Det er såre simpelt, man laver en note (ADD NOTE) ovenover fotoet - samme linie, som BLOG THIS.
I noten laver man så et link, f.eks.:
<a href="http://www.flickr.com/photos/lizart/69648819/">Holdet</a>


På fotoet her (i Flickr, ikke i bloggen her) har jeg lagt hotspots ind.


Undervisning5
Originally uploaded by LizArt.

03 januar, 2006

Inspireret af Flickr

retrivr er en "tegneleg", der henter sit materiale fra Flickr. Her ser du hvor få "tegnetalenter", der skal til:

1. vælg en farve
2. vælg en penselstørrelse
3. slå et par streger i det tomme felt (på ill. ser du mine streger)
(Undo -> gå tilbage, Redo -> fortyd gå tilbage, Clear -> slet alt)
4. vent - retrivr henter nu nogle billeder i Flickr, som har elementer, der passer til din tegning.

Her er, hvad min få streger "fandt" i Flickr:

01 januar, 2006

Flickr movie

Jeg kom via min del.icio.us til Will Richardson’s del.icio.us (gid jeg var lige så omhyggelig med noter!) og her fandt jeg en Flickr film.

Den lille video er lavet af Jonathan Coulton, og materialet er udelukkende Flickr fotos (liste over samtlige kommer til sidst i videoen samt oplistet i den 5. kommentar til Jonathans post).

En sød, lille video, der kun er mulig, fordi de fleste Flickr fotos har en Creative Commons Licens!

NB. Videoen er m-e-g-e-t længe om at downloade, men værd at vente på.

Se og hør mere om Jonathan Coulton på MySpace